Wandeling 005 Renkum / wageningen

Beste wandelaar,

Aanstaande zondag ga ik een wandeling lopen in het gebied tussen Wageningen en Renkum.

Een mooie wandeling met, voor Nederland, veel hoogteverschil. We lopen langs de stuwwal in de kromming van de Rijn tussen Arnhem en Rhenen. Om precies te zijn, in een dwarsdal dat ingeklemd ligt tussen Wageningen en Renkum. Een dwarsdal dat ook een beekdal is en dat maakt deze wandeling tot een verrassende tocht die loopt over heuveltoppen en ook door het dal langs de beek…

We starten op het parkeerplaatsje aan de kruising Bennekomseweg (N782) en de Nieuwe Keijenbergseweg.

We lopen dan in zuidelijke richting en volgen de beek een stuk, waarna we in een bocht, langs de andere kant van de beek teruglopen richting de auto. Daarna volgende we de beek nog een stuk je en gaan dan richting Wageningen, en de Wageningse berg. Op weg lopen we langs een heuse wijngaard en door het prachtige Belmonte (mooie berg) Arboretum. We pauzeren in het restaurant van hotel de Wageningse berg.

Van hieruit lopen we richting Renkum, hoog boven de Rijn en dus met een fantastisch uitzicht over het Rijndal. Draaien vervolgens weer naar rechts en lopen via de beek terug naar onze auto’s…

We starten als gebruikelijk om 10:00 uur stipt vanaf de kruising bennekomseweg (N782) en de Nieuwe Keijenbergseweg. (Zie route)

De gehele route is ongeveer 18 KM en je kunt ook een deel van de route meelopen.

De ochtendetappe van ongeveer 2/3 van de totaal afstand. Ik pik je dan op om 9:45 uur, op de parkeerplaats van Fletcher Hotel-restaurant De Wageningse Berg. Adres is Generaal Foulkesweg 96, 6703 DS Wageningen. (Zie route)

De middagetappe van ongeveer 1/3 van de totaal afstand. We treffen elkaar tijdens de pauze uur tussen 12:30 en 13:00 uur in Hotel-Restaurant De Wageningse berg, Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats van Fletcher Hotel-restaurant De Wageninge Berg. Adres is Generaal Foulkesweg 96, 6703 DS Wageningen. (Zie route) ik breng je na afloop van de laatste etape terug naar je auto.

Informatie over de route vindt je op de website van McClay onder wandeling nummer 5: Omgeving Wageningen/Renkum of op Viewranger hier kun je ook de GPS coördinaten downloaden.

Van zelfsprekend is het gratis, enkel de versnapering tijdens de pauze is voor eigen rekening.

Het staat je vrij één of meerdere introducees mee te nemen, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Ik stel het op prijs als je je aanmeldt als je ’s ochtends om 9:45 opgepikt wil worden wanneer je enkel de ochtendetappe meeloopt en hetzelfde geldt als je ’s middags tijdens de pauze aanhaakt.

Ik hoop je zondag 10 februari, samen met anderen, weer te ontmoeten en ben benieuwd naar je verhalen en ervaringen…

Met vriendelijke groet.

 

Leo van der Wal

Je gids voor de wandeling…

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…