Wandeling 11 juli 2021

Het is werkelijk een prachtig gebied waar we zondag wandelen. De bossen tussen Oosterbeek en Wolfheze, gelegen op ‘n hoge heuvelrug in de bocht van het lager gelegen rivierengebied. Niet dat wij daar wandelend veel moeten klimmen want we blijven redelijk op hoogte… Wat je er van merkt zijn de uitzichten en vooral de natuurlijke water huishouding in dit gebied dat dooraderd is met beekjes. In de bossen en heide zijn vele sprengen die het gebied kenmerken. Het gebied ligt tussen de rivier, bebouwing, wegen en wordt doorsneden door het spoor. Dit maakt dat we soms een stukje op asfalt en door de bebouwde kom lopen, maar de natuur waar we voor komen maakt alles goed. Voor wie hier nog niet geweest is: laat u verrassen!

We vertrekken stipt om 10:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Van der Valk Hotel Arnhem, Amsterdamseweg 505, 6816 VK Arnhem. Voor de route naar Hotel Arnhem klik op deze link.

De route is totaal samengesteld uit twee etappes. De eerste van de parkeerplaats van Hotel Arnhem via Oosterbeek naar Bilderberg Hotel Wolfheze (10 km) waar we pauzeren. Dan volgt de tweede en deze komt na ongeveer 8,5 km weer uit bij het vertrekpunt waar de auto’s staan. Voor de route naar Hotel Wolfheze klik op de link.

Je kunt dus kiezen voor de volgende opties:

  • Hotel Arnhem – Station Oosterbeek – Hotel , Wolfheze = 10 km
  • Hotel Wolfheze – Station Wolfheze – Hotel Arnhem = 8,5 km
  • De gehele wandeling meelopen van 18,5 km

Er is echter in dit geval ook nog een vierde optie:

  • Station Oosterbeek – Hotel Wolfheze – Station Wolfheze ( 9,5 km) en dan terug met de trein

Als je het eerste deel dan 10 km meeloopt kun je de auto parkeren bij Hotel Wolfheze, Wolfhezerweg 17, 6874 Wolfheze. Ik pik je dan om 9:45 op en neem je me naar het startpunt.

Loop je alleen het laatste stuk mee van 8,5 km parkeer je ook hier je auto. Ik verwacht dat we hier rond 12:00 uur arriveren voor de koffiepauze, je sluit dan aan en na afloop breng ik je naar je auto terug.

Loop je de hele route dan zie ik je op de parkeerplaats van Hotel Arnhem, waar de wandeling stipt 10:00 uur start.

Wil je van station naar station meelopen, zorg dat je dan op tijd bij de stationsovergang in Oosterbeek staat. Ik verwacht ergens tussen 11:00 en 11:30 daar langs te komen. De trein vanuit Utrecht stopt hier om 10:47 uur, de trein vanuit Arnhem om 10:57 uur. Het is belangrijk dat jij op tijd bent en op ons wacht want andersom kan niet, dan koelen de net warm gelopen wandelaars te veel af…

Ik zie er naar uit om samen te wandelen, koffie met taart te eten en onze verhalen te delen…

Tot zondag de 11 juli aanstaande.

Groeten,

Leo van der Wal
je gids voor deze ochtend…

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…