Coaching

Onder de kopjes: “Coaching”, “Proceswerk” en “Buiten” vang ik de verschillende kanten van hoe ik werk, leef en wie ik ben.

Enerzijds pas ik me waar nodig aan op de gebruiken en gewoonten van mijn opdrachtgevers en cliënten. Anderzijds ben ik ook iemand die als het kan ook graag buiten de gebaande paden onze wereld verkent.

Onder de eerste twee vindt u de meer traditionele dienstverlening van mij als Coach en facilitator. Onder “Wandel” een aantal initiatieven die ik de buiten in de natuur ontwikkelde.

Als ik schrijf over de meer traditionele coaching, die veel van mijn cliënten en opdrachtgevers mij al jaren gunnen, gaat het over:

  • Individuele coaching in de zakelijke context met vaak als doel te motiveren op ambitie, te ontwikkelen op competenties of te veranderen in overtuigingen en houding, zodat er succesvol een nieuwe stap gezet wordt in de ontwikkeling van de eigen carrière en/of het komen tot het gewenste resultaat in de onderhanden klus.
  • Coaching als cliënten, na het zetten van een nieuwe stap in hun carrière, vastlopen in de uitdaging omdat ze onvoldoende voorbereid waren op hoe om te gaan met de collega’s en de consequenties van hun nieuwe plek in de organisatie. Of andere eisen in de nieuwe setting, en ze net dat zetje nodig hebben om de barrière te nemen die het succes in de weg staat.
  • Samenwerken aan het doorbreken van het ‘imaginaire’ glazen plafond. Hoe maak ik bijvoorbeeld de transitie van de meewerkend voorman naar een 100% leidinggevende management functie als zelfstandig ondernemer als het nog niet uit kan.
  • Als professioneel begeleider cliënten te begeleiden daar waar het gaat over emoties als angst, boosheid en frustratie op de werkvloer. Kun je je eigen aandeel zien in wat je overkomt en hoe kan een nieuwe kijk, gevoel en gedrag invloed hebben op hoe je er ook mee om kunt  gaan. Waar ligt de balans tussen een coöperatieve en assertieve houding en welk waarden, overtuigingen, competenties en gedrag zijn er nodig om op een volwassen vriendelijke manier effectief met je collega’s samen te werken en zo tot het benodigde resultaat te komen?

Dit is een greep van waar ik aan werk met individuele cliënten. Mocht u willen weten of de aanpak aansluiten bij wat u als cliënt of opdrachtgever nodig denkt te hebben, dan kunt u mij gerust bellen ik denk graag mee…

Daarnaast ben ik ook betrokken als facilitator en coach bij ontwikkelingstrajecten binnen teams en organisaties. Het gaat om trajecten waarbij de onderlinge samenwerking centraal staat en waar gewerkt wordt aan ‘de lerende organisatie’ met een ‘empowerde’ en ondernemende cultuur. Wilt u hierover meer weten mag u mij gerust bellen, ik ben nieuwsgierig naar wat u te vertellen heeft en licht, wat ik zou kunnen bieden, graag nader toe in dit persoonlijke gesprek.

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…