Wandeling 011

Het is zomer en dagen zijn lang, warm en droog. In het bos is het koeler en als de wind waait lekker aangenaam.

We lopen naar Kootwijk, maar deze keer uit een heel andere richting. We starten vlak bij camping de Harskamperdennen en lopen door het bos naar de Stroese Heide. We steken de heide over om vervolgens richting de Stroese Bergen te lopen, niet dat je veel van die bergen merkt overigens… De gehele tocht is redelijk vlak. Via wat kronkels in de bossen die weer volgen komen we in Kootwijk waar we pauze houden bij Restaurant De Brinkhof op de hoek bij de Brink.

Zoals we dat altijd doen, drinken we hier een koffie, thee of limonade en eten we een stuk taart of een pannenkoek… Na een drie kwartier gaan we  weer op pad.

We lopen aan de andere kant het dorpje uit en het bos weer in. We steken het Kootwijkerzand over. Dit is nederlands grootste zandverstuiving…

Zo lopen we via het Loobosch terug naar de parkeerplaats waar onze auto’s staan. Het beloofd mooi weer te worden en de wandeling is gevarieerd, door diverse soorten bos, een heide- en een zandvlakte.

Zoals gebruikelijk kan de route op drie manieren cq afstanden gewandeld worden. Te weten:

  • 10:00 uur : De gehele route van ongeveer 18,5 km, je parkeert je auto aan op de parkeerplaats Hoog Buurloseweg 2,  (zie route) te Harskamp.
  • 09:45 uur : Het eerste deel van de route ongeveer 12 km, “hiervoor parkeer je je auto langs de Kootwijkerdijk die een kruising vormt met de Nieuwe Millingenseweg, de Heetweg en de Brink in het dorpje Kootwijk, op de hoek staat restaurant De Brinkhof waar we pauzeren op het terras  (zie route). waar je een plek vindt. Ik sta hier te wachten en breng je met mijn auto naar de opstap plek in Rozendaal.
  • Rond 12:30 uur : Het tweede deel van de route ongeveer 6,5 km, hiervoor parkeer je, net als in optie 2, in Kootwijk  (zie route). We ontmoeten elkaar tijdens de pauze op het terras van De Brinkhof te Kootwijk. Vanaf hier loop je mee naarnaar het begin, en na afloop breng ik je terug bij je auto.

Ergens rond 15:00 uur zijn we rond gelopen en bestaat, voor wie dat wil, de mogelijkheid nog even ergens af te spreken, na te praten en samen een drankje te drinken.

Zoals gebruikelijk is het meelopen gratis en de kosten gemaakt tijdens de verpozing zijn voor eigen rekening. Je mag gerust een introducee meenemen. Delen via Facebook, LinkedIn, etc. wordt zeer op prijs gesteld (zie onderstaande buttons).

Ik zie er naar uit om samen te wandelen, koffie met appeltaart te eten en onze verhalen te delen…

Laat je deelname weten via info@mcclay.nl. Hopelijk tot zondag 8 juli.

Groeten,

 

Leo van der Wal
je gids voor deze ochtend…

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…