Wandeling 021

Reeds eerder liepen we  deze wandelroute die start in het stroomgebied van de leuvenumse beek en die van kasteel Staverden, de kleinste stad van Nederland, een lustoord maakt.

De wandeling van 13 december aanstaande loopt vanaf  de parkeerplaats bij kasteel Staverden, via Leuvernum en de Ermeloosche heide naar het gehucht Drie. Hier staat restaurant Het Boshuis waar we pauzeren met de beroemde smakelijke ‘hompen’ appeltaart met koffie. Het wordt waarschijnlijk ‘Koffie 2 Go’… Maar je kon toen ik, van de week, proef liep ook ‘Snert 2 Go’ en ‘Pannenkoeken 2 Go’ bestellen…

Na de break gaan we dan verder via Speuld naar Staverden… Door de bossen, heide, hier en daar een weiland of akkertje en uiteindelijk weer het beekdal.

Je kunt er zondag ook voor kiezen om een deel van de wandeling te wandelen. De wandeling bestaat uit twee etappes. De eerste, ongeveer 9,5 km is van Staverden via Levenum naar Drie. De tweede etappe van ongeveer 8 km is van Drie door naar Staverden, de plek waar we ook in de ochtend gestart zijn.

Wie de gehele route van 17 km wil meelopen verzameld zich om 10:00 uur op de parkeerplaats van het kasteel Staverden, aan de Uddelermeerweg 2a te Ermelo (autoroute naar de parkeerplaats als je de gehele wandeling meeloopt) (GPS 52.284739 – 5.742979).

Wil je enkel de eerste etappe van ongeveer 9,5 km lopen zet dan je auto bij restaurant Het Boshuis in Drie neer op de parkeerplaats. (autoroute naar de parkeerplaats als je alleen de eerste of de tweede etappe meeloopt). Ik haal daar om 9:45 uur de verzamelde wandelaars op en breng hen naar Staverden, waar we stipt 10:00 starten.

Wil je alleen de laatste etappe van bijna 7,5 km meelopen dan zet je ook je auto op de parkeerplaats bij restaurant Het Boshuis te Drie  (autoroute naar de parkeerplaats als je alleen de eerste of de tweede etappe meeloopt).

Als je tussen 12:30 en 13:00 uur bij het restaurant bent kun je aansluiten als wij pauze houden. Je drinkt lekkere beker ‘Koffie 2 Go” met appelgebak mee en als wij weer gaan lopen, loop je mee. Na afloop van de wandeling breng ik je terug van het eindpunt naar de plek waar je auto staat.

Gelet op de ervaring in het verleden verwacht ik dat als we ongeveer 30 minuten pauzeren weer tussen 14:30 en 15:30 terug te zijn op het vertrekpunt.

Wellicht ten overvloede, wachten en stilstaan is geen goede voorbereiding voor een actieve wandeling en we vertrekken dus stipt om 10 uur van de startplek in Staverden, zorg dat je tijdig van huis gaat en mocht je dan alsnog te laat zijn, bel me dan even op, ik ben bereikbaar op +31 (0)6 14 17 88 77!

Stuur even een berichtje dat je meeloopt met je gegevens en de vermelding of je alleen komt, of in gezelschap van een door jouw geïntroduceerde gast, naar info@mcclay.nl. Aanmelden via Facebook kan ook.

Ik zie er naar uit om samen te wandelen, koffie met appeltaart te eten en onze verhalen te delen…

Hopelijk tot zondag 13 december as..

Leo van der Wal

je gids voor deze ochtend…

wandeling 021

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…