wandeling 036

Hoe gevarieerd kan het landschap en de natuur zijn in Nederland? Tijdens deze wandeling is het opvallend hoe het landschap veranderd van heide naar zandverstuiving en je veel stukken in het midden in het bos loopt en dan weer een stukje langs de rand van de bewoonde wereld. Op een aantal plekken lopen we langs een bosmeertje tussen de bomen… En al die natuur is mooi en op onverwachte momenten zijn er ook prachtige vergezichten. We klimmen stukken en dalen dezelfde meters ook weer, en op een van de hoogte punten passeren we een hoge bakstenen toren die gesticht is toen dit buurtbos net aangeplant was.

De wandeling is ruim 18 km en bestaat uit twee trajecten, één van ongeveer 11 km en het tweede is ongeveer 7 km.

De gehele wandeling lopen

De wandeling start om stipt 10 uur bij de parkeerplaats het Wekeromse Zand. Dit eerste stuk loopt naar restaurant De Goudsberg wat de geplande pauze plek is. Het tweede traject brengt je weer terug bij de parkeerplaats waar je auto staat.

route voor de parkeerplaats op het Wekeromse Zand en het startpunt van deze wandeling   is:

Neem vanuit Ede de N304 naar Apeldoorn. Ga na 2 km bij de Driesprong linksaf richting Wekerom. Ga na ongeveer 3 km op de Wekeromseweg linksaf de Immenweg in. (Is met bordje Parkeren Wekeromse Zand aangegeven) Ga op de Immenweg direct rechts. Na ongeveer 900 meter komt de parkeerplaats aan de linkerhand.

zie:  route naar de parkeerplaats via Waze

zie Het Wekeromse Zand

Een deel van de wandeling lopen

Wil je niet de gehele wandeling van 18 km meelopen maar alleen het ochtend deel van ongeveer 11 km? Parkeer dan je auto schuin tegenover de ingang van Restaurant De Goudsberg. Stuur mij – liefst de dag van te voren – een email leo.van.der.wal@mcclay.nl en ik haal je om kwart voor tien (09:45 uur) op en breng je naar de start van de wandeling.  Na afloop van dit eerste deel ben je weer terug bij je auto.

Wil je alleen het tweede deel van ongeveer 7 km meelopen? Zet ook dan je auto schuin tegenover de ingang van Restaurant De Goudsberg. We zijn ergens rond half één bij dit restaurant om te pauzeren. Je loopt van hieraf mee en na afloop breng ik je weer bij je auto. Laat me wel even weten – liefst de dag van te voren -dat je dat stuk meeloopt via een e-mail naar leo.van.der.wal@mcclay.nl.

voor de route naar de pauzeplek:

Restaurant De Goudsberg.
Hessenweg 85
6741 JP
Lunteren

wandeling : 036

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…