Wandeling 10 maart 2019

Beste wandelaar,

Aanstaande zondag 10 maart heb ik weer een zondagwandeling georganiseerd die je mee kunt lopen als je daar zin in hebt.

Een wandeling van ongeveer 19 km door de bossen tussen Zeist en Austerlitz, waarbij we de Pyramide en het dorpje Austerlitz aandoen. We lopen het laatste stuk door het verwilderde landgoed Heidesteijn en Bornea.

Je kunt er ook voor kiezen een deel van de wandeling te lopen, de ochtend 11 km of 8 km als je enkel het middag deel loopt.

Het is een gebied met mooi gevarieerd loofbomen bos, de Pyramide, het dorpje en ‘s middags ook heide, ven en beekje.

De groep is veelal tussen de 8 en 16 deelnemers met soms een uitschieter naar boven of naar onderen… Veel gehoorde reacties van de wandelaars is dat de wandeling door mooie natuur loopt en voor ongetrainde wandelaars op goed loopbaar tempo is. Daarnaast dat het gezelschap en de gesprekjes met de andere wandelaars als zeer plezierig ervaren wordt.

We starten om 10 uur precies, op het parkeerplaatsje ter hoogte van de Prinses Margrietlaan 396 te Zeist en de kruising Grensweg. (zie route)

We lopen dan in noord / noordwestelijke richting de Kozakkenput ne vandaar in west / zuidwestelijke richting de Pyramide van Austerlitz om dan de weg over te steken en bij het gelijknamige restaurant koffie te drinken en eventueel een pannenkoek te eten.

Van hieruit lopen we richting het dorpje Austerlitz en dan via een lus terug naar onze auto’s…

  • De gehele route is ongeveer 19 KM en start op de parkeerplaats ter hoogte van Princesmargrietlaan en kruising Grensweg te Zeist. (zie route)

Je kunt ook een deel van de route meelopen.

  • De ochtendetappe van ongeveer 2/3 van de totaal afstand. Ik pik je dan op om 9:45 uur, op de parkeerplaats van Restaurant De Pyramide van Austerlitz. (zie route)
  • De middagetappe van ongeveer 1/3 van de totaal afstand. We treffen elkaar tijdens de pauze uur tussen 12:30 en 13:00 uur in Restaurant De Pyramide van Austerlitz, Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats. (zie route) Ik breng je na afloop van de laatste etappe terug naar je auto.

Informatie over deze route en alle andere routes vind je op de website van McClay. Dit is wandeling nummer 6: Omgeving Zeist/Austerlitz of op Viewranger en daar kun je ook de GPS-coördinaten downloaden.

Van zelfsprekend is het gratis, enkel de versnapering tijdens de pauze is voor eigen rekening.

Het staat je vrij één of meerdere introducees mee te nemen, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Ik stel het op prijs als je je aanmeldt als je ’s ochtends om 9:45 opgepikt wil worden wanneer je enkel de ochtendetappe meeloopt en hetzelfde geldt als je ’s middags tijdens de pauze aanhaakt.

Laat mij maar even weten of je meeloopt en of je opgehaald wil worden bij de parkeergelegenheid in Austerlitz, via Info@mcclay.nl.

Ik hoop je zondag 10 maart as., samen met anderen, weer te ontmoeten en ben benieuwd naar je verhalen en ervaringen…

Met vriendelijke groet.

 

Leo van der Wal

Je gids voor de wandeling…

 

 

NB. met betrekking tot het weer, meestal hebben we droog en zonnig weer en in de gevallen dat er regen voorspeld wordt blijkt dit vaak reuze mee te vallen… Hoe dat kan, gewoon een beetje geluk gehad tot op heden. In het geval van echt slecht weer, code Rood en Oranje… Dan gaat de wandeling niet door het is dan te gevaarlijk in het bos vanwege harde wind en wellicht het risico van vallend hout. Je kunt dat checken op KNMI-Waarschuwingen.

Code Geel en Groen, weer of geen weer dan loop ik, want zoals ze wel zeggen: slecht weer bestaat niet enkel slechte kleding.

Facebooktwitterlinkedinmail