Wandeling 023

Aan de rand van de Veluwe ligt een mooi gevarieerd natuurgebied met als hoogtepunt een van de meest uitdagende heuvels van Nederland, te weten: De Posbank. Een gebied dat veel wandelaars denken te kennen en dat  ook onbekendere plekken herbergt.

Het begin van de wandeling is bij het prachtige kasteel Rozendaal nabij Velp. We lopen het glooiende gebied, van een landschapspark, bos, hei en beekjes tussen Rozendaal en de Posbank.

We ontmoeten elkaar op de parkeerplaats tegenover het kasteel in het dorpje Rozendaal en beginnen stipt 10:00 uur aan de wandeling.

We lopen vanuit de bossen via de prachtige open vlakte het Rozendaalse Veld en Worht – Rheder heide, waar we een haakse rechtse hoek maken op naar de Posbank.

De Posbank heeft een magnefiek uitzicht richting het zuidoosten, maar wie denkt dan de Posbank het hoogste punt is van onze wandeling heeft het mis…

Op de top van de Posbank pauzeren we met koffie en appelgebak bij restaurant “Paviljoen de Posbank

Na de pauze lopen we zuidwestelijk de helling af en rond de Kraaienberg de Zijpenberg op… Dit stukje is on-Nederlands en alleen in Zuid-Limburg zijn vergelijkbare helingen en dalen.

Na deze klim van ongeveer 1 km lang en  55 meter klimmen naar het hoogste punt van de wandeling – 107 meter en dat is 2,5 meter hoger dan de Posbank – lopen we voornamelijk naar beneden…

Ook het water loopt van hieraf bovengronds naar beneden en we volgen anderhalve kilometer de Beekhuizensebeek tot deze uitmondt via een heuse watervalletje in de grote Rozendaalse bosvijver.

Na 16,5 kilometer, iets korter dan de gebruikeljke 18 tot 19 km, dit om het stijgen en dalen te compenseren, komen we weer bij de auto’s.

Ondanks dat we twee keer eerder bij de Posbank hebben gelopen betreft het ook nu weer een nagenoeg nieuwe wandeling. Enkel de eerste kilometers na de rustpauze hebben we eerder (in tegengestelde richting) gelopen.

Zoals gebruikelijk kan de route op drie manieren cq afstanden gewandeld worden. Te weten:

  • 10:00 uur : De gehele route van ongeveer 16,5 km, je parkeert je auto aan op de parkeerplaats Beekhuizerweg 3 (zie route) te Rozendaal (Gld).
  • 09:45 uur : Het eerste deel van de route ongeveer 9,5 km, “hiervoor parkeer je je auto op de parkeerplaats naast het paviljoen op de Beekhuizenseweg 1 te Rheden (zie route ) waar je een plek vindt. Ik sta hier te wachten en breng je met mijn auto naar de opstap plek in Rozendaal.
  • Rond 12:30 uur : Het tweede deel van de route ongeveer 7 km, hiervoor parkeer je, net als in optie 2, je auto op de parkeerplaats bij het paviljoen  (zie route ), waar je een plek vindt. We ontmoeten elkaar tijdens de pauze in restaurant Paviljoen Posbank. Vanaf hier loop je mee naar Rozendaal, en na afloop breng ik je terug bij je auto op de Posbank.

Ergens rond 15:00 uur zijn we rond gelopen en bestaat, voor wie dat wil, de mogelijkheid nog even ergens af te spreken, na te praten en samen een drankje te drinken.

Zoals gebruikelijk is het meelopen gratis en de kosten gemaakt tijdens de verpozing zijn voor eigen rekening. Je mag gerust een introducee meenemen. Delen via Facebook, LinkedIn, etc. wordt zeer op prijs gesteld (zie onderstaande buttons).

Ik zie er naar uit om samen te wandelen, koffie met appeltaart te eten en onze verhalen te delen…

Laat je deelname weten via info@mcclay.nl. Hopelijk tot zondag 10 juni,

Groeten,

 

Leo van der Wal
je gids voor deze ochtend…

 

Zondagwandeling 023

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…