Constellaties

CONSTELLATIES : FAMILIE- & ORGANISATIE OPSTELLINGEN

VOOR WIE ZIJN DE AVONDEN?

Eigenlijk voor drie doelgroepen, te weten:

 • Voor iedereen die zich realiseert dat hij/zij in verschillende contexten niet 100% vrij is het eigen gedrag en houding te kun-nen bepalen, die afhankelijk van de situatie vast zit in aan deze situatie gekoppelde emoties, denkbeelden of  gedragingen. Bijvoorbeeld altijd bij hiërarchische confrontaties boos wordt, in het verkeer roekeloos is, bij je vrienden verleidelijk zijn terwijl je ook wel eens een duidelijk punt zou moeten maken…  Ook als je voelt dat er momenten zijn dat je zaken die je gewoon bent te doen niet meer kunnen. Bijvoorbeeld, zonder oordeel met iemand het gesprek aangaan, of in alle rust luisteren naar iemand die anders tegen zaken aankijkt. Voor cliënten die patronen in situaties herkennen die niet altijd constructief zijn en deze willen veranderen.
 • Voor een ieder die geïnteresseerd is in mijn manier van werken rondom dit thema of het fijn vindt als representant mee te werken aan dit groepsproces van inzicht verkrijgen en individuele verandering mogelijk maken.
 • Voor cliënten en collega’s die mijn wijze van werken beter willen leren begrijpen om daar ook zelf mee aan de slag te kunnen.

WAAROM DOE IK DIT?

De afgelopen jaren heb ik met enige regelmaat opstellingen-avonden georganiseerd die steeds druk bezocht werden en waarvan ik begrijp dat ze in een behoefte voorzien.

Er zit door de tijd heen een duidelijke ontwikkeling in de opzet van de bijeenkomsten. Bij de start destijds gericht op organisatie opstellingen, en daarna via familie opstellingen zich nu steeds meer richt op een mengvorm.

Hoe spelen ervaringen binnen de familie, op school en op het werk een rol in het huidige functioneren en welbevinden in de maatschappij en de intieme kring van mens en gezin, thuis?

In de afgelopen 15 jaar coaching is het me opgevallen dat mensen in verschillende contexten en situaties zo anders zijn. Vaak zijn volwassen mensen ineens zulke boze pubers, naïeve kleuters of zijn introverte collegae in andere contexten zo uitgesproken. Zijn ruimdenkende of genereuze mensen ineens op een onderwerp zo beknepen of egoïstisch…

Interessante karakterveranderingen, die je kunt duiden vanuit Transactionele Analyse (TA), Voice Dialogue, traumawerk, Frans Ruppert, Psychosynthese, en er zijn nog wel een paar methoden te noemen.

Ik heb in de afgelopen jaren een eigen aanpak ontwikkeld als aanvulling hierop: het werken met delen. Deze aanpak kenmerkt zich door te focussen op fragmentatie van identiteit in wisselende contexten.

Ikzelf doe dat al jaren met succes tijdens de individuele coaching en ben de laatste jaren de stap aan het maken naar werken met groepen vanuit deze aanpak.

Daarnaast wil ik mijn werkwijze meer in de openheid doen, zodat ik vanuit meer cliënten en collega’s feedback kan krijgen en dat collega’s waar ze dat willen ook zelf aan de slag kunnen met mijn inzichten en aanpak.

WAT DOEN WE?

Agenda van de avonden is:

 • 18:00 uur – Inloop
 • 19:00 uur – Welkom, namen rondje, spelregels etc.
 • 19:15 uur – korte uitleg, inventariseren vragen van cliënten
  • CONSTELLATIES
 • 19:30 uur – 1 a 2 opstellingen
 • 20:30 uur – pauze (bij benadering)
 • 20:45 uur – 1 á 2 opstellingen
 • 21:45 uur – afronding van de avond
 • 22:00 uur – einde

WAAR IS HET?

De plek waar de avonden georganiseerd worden is bij Care to Change in Hilversum, Arendstraat 39. Voor de route zie www.caretochange.nl/route

WANNEER IS HET?

Data

 • Donderdagavond 25 oktober 2018
 • Donderdagavond 20 december 2018
 • Donderdagavond 21 februari 2019 en
 • Donderdagavond 25 april 2019

WAT KOST HET?

Kosten

De kosten voor deelname zijn 20 euro inclusief BTW, ongeacht of je een vraag wil inbrengen, wil representeren of gewoon wil kijken. Je kunt je vooraf aanmelden via email en krijgt dan per email een factuur voor dit bedrag.

EN VOOR COLLEGA COACHES?

Naast deze vier avonden organiseer ik twee middagen om met geïnteresseerde collegae coaches dieper in te gaan op de gehanteerde methode en aanpak. Voorwaarde om bij deze middag sessies aan te sluiten is dat je drie van de vier avonden als deelnemer bezocht hebt en je intekent voor de beide middag sessies. De kosten voor de twee middag sessies zijn samen 175,00 euro, exclusief BTW.  De drie of vier avondsessies komen daar nog eens bij. Aan deze groep is een maximum van 8 deelnemers gesteld. De data en plek worden in overleg met de geïnteresseerde collegae afgestemd.

Overige:

Er is koffie en thee. Er wordt geen maaltijd verzorgd we gaan er vanuit dat je vooraf iets hebt gegeten.

AANMELDEN

Aanmelden kan via email of door te bellen naar +31 (0)6 14178877

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…