Workshop eigenaarschap

“Betrokkenheid = verantwoordelijkheid = eigenaarschap. En eigenaarschap is het sterkste wapen binnen een team of een organisatie .”

Quote: Pat Summit – women college basketball coach.

Regelmatig organiseren we een middagworkshop in de serie ‘vanuit vertrouwen werken aan resultaat’.

In maart 2019 is er de workshop met als titel en thema:

‘Eigenaarschap, hoe creëer je dat bij samenwerking?’

Er ligt een opdracht voor een klus. We hebben in het team de aanpak besproken en toch lijkt het of iedereen steeds weer op een ander wacht.

“Ownership” en een proactieve houding op het gezamenlijke project waaruit gemeenschappelijke verantwoordelijkheid, gelijkwaardigheid en een volwassen houding blijkt. Belangrijk voor het zelf-organiserende vermogen binnen teams. En belangrijk: Hoe doe jij dat?

In elk project is leiderschap en management nodig. Hoe organiseer je dat zo dat het niet leidt tot een situatie waarin collega’s op de leider c.q. de manager wachten maar zelf doorpakken bij onbedachte en onverwachte situaties. Dat ze verantwoordelijkheid tonen bij weerstand en dat ze creatief zelf mogelijke barrières slechten als die in de weg staan.

We werken met elkaar aan dit thema door middel van een korte inleiding en ervaringsgerichte oefeningen en opstellingen (constellaties).

Zaken die aan de orde komen, zijn:

  • Samenhang tussen commitment, verantwoordelijkheid en team-performance
  • Hoe creëer jij ruimte in je team voor eigen verantwoordelijkheid?
  • Welke winst is er voor jou te behalen bij het organiseren van (gedeeld) ‘eigenaarschap’?

We werken met elkaar aan dit thema door middel van een korte inleiding en ervaringsgerichte oefeningen en opstellingen (consellaties). Zo ervaar je hoe je samen kunt werken aan het verder ontwikkelen van je professionele identiteit in complexe situaties.

Voor wie:

Iedereen die zijn/haar invloed wil vergroten en wil werken aan eigenaarschap in zijn/haar omgeving en hierover meer inzicht wil krijgen. Je bent ook welkom als je benieuwd bent naar McClay Coaching & Begeleiding en onze manier van werken met teams en organisaties.

Het globale programma van de middag ziet er als volgt uit:

  • Om 13.30 ontvangst met koffie en thee
  • Welkom en korte kennismaking
  • Ons theoretisch kader
  • Oefening rond het thema
  • Opstellingen op basis van vragen en zelf ingebrachte thema’

Rond 17.00 uur afsluiting met een drankje en gelegenheid tot napraten

Donderdag 14 maart aanstaande is de volgende sessie gepland, meld je aan voor deze middag via info@mcclay.nl.

De bijeenkomst wordt gehouden in conferentiecentrum Drakenburg in Baarn. De kosten bedragen € 95 excl. BTW die vooraf gefactureerd worden.

Als je behoefte hebt aan nadere informatie of je wilt aanmelden, kun je ons mailen: info@mcclay.nl of bellen +31 (0)6 14 17 88 77.

We ontmoeten je graag op de eerstvolgende keer.

Leo van der Wal en Rianne Matze

We often spend so much time coping with problems along our path that we forget why we are on that path in the first place. The result is that we only have a dim, or even inaccurate, view of what’s really important to us.

Quote:  Peter M. Senge

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…