WANDELING 004

Het is een gebied waar we vaker gelopen hebben, toch lopen we ook deze keer een nieuwe route. Het enige wat deze wandelingen gemeen heeft met andere wandeling in en rondom het gehucht Drie is: dat we bij restaurant Het Boshuis pauzeren en de kans benutten om de vermaarde ‘kubieke’ stukken warme appeltaart weer eens te eten.

Het gebied is een van de oudste bossen van Nederland, hoog gelegen en vanaf de Zuiderzee als een baken zichtbaar. Uit deze bossen werden eeuwenlang bomen gerooid voor de bouw van de vissersschepen in Harderwijk. Naast bos ook heide en we passeren een heuse schaapskooi waar, in deze periode van het jaar, naast rammen en ooien een grote groep halfvolgroeide lammeren huist. En na de koffie ronden we het ‘Solse Gat’ een oude plek, diep in het woud waar het volgens de overleveringen bij volle maan spookt…

We vertrekken stipt om 10:00 uur vanaf de parkeerplaats Schovenhorst, de bomentuin en het  Aboretum, aan de Garderenseweg tegenover nummer 142 te Putten. Voor de route naar de Parkeerplaats Schovenhorst klik op deze link.

De route is totaal samengesteld uit twee etappes. De eerste van de bovengenoemde parkeerplaats om van daaruit te lopen naar Restaurant Het Boshuis te Drie (10,5 km) waar we pauzeren. Dan volgt de tweede en deze komt na ongeveer 7 km weer uit bij het vertrekpunt.

Je kunt dus kiezen voor de volgende opties:

  • Parkeerplaats Schovenhorst – Restaurant Het Boshuis  = 10,5 km
  • Restaurant Het Boshuis   – Parkeerplaats Schovenhorst  = 7 km
  • De gehele wandeling meelopen van 17,5 km

Als je alleen het eerste deel dan 10,5 km meeloopt kun je de auto parkeren bij Restaurant Het Boshuis aan de Sprielderweg 205 te Ermelo (gehucht heet Drie). Voor de route naar Restaurant Het Boshuis klik op de link.

Ik pik je dan om 9:45 op en neem je me naar het startpunt. Het is belangrijk dat jij op tijd bent want wachten op te late wandelaars kan niet, dan koelen de wachtende wandelaars te veel af…

Loop je alleen het laatste stuk mee van 7 km parkeer je ook bij restaurant Het Boshuis je auto. Ik verwacht dat we hier rond 12:00 uur aan komen lopen voor de koffiepauze, je sluit dan aan en na afloop breng ik je naar je auto terug.

Loop je de hele route dan zie ik je op de parkeerplaats Schovenhorst, waar de wandeling stipt 10:00 uur start. Het is belangrijk dat jij op tijd bent want wachten op te late wandelaars kan niet, dan koelen de wachtende wandelaars te veel af…

Ik heb de route gelopen en gecontroleerd en raad je aan om goede waterdichte wandelschoenen aan te trekken. De meeste paden zijn goed begaanbaar en er zijn ook een paar baggerstukjes.

Ben je onderweg en is er iets, bijvoorbeeld de exacte locatie vinden of melden dat je ondanks alle moeite toch iets verlaat bent, je kunt me bellen op +31 (0)6 14 17 88 77.

Het is fijn me te laten weten dat je, alleen of wellicht met een introducee,  meeloopt door een email te sturen naar leo.van.der.wal@mcclay.nl.

Ik zie er naar uit om samen te wandelen, koffie met taart te eten en onze verhalen te delen…

Tot zondag aanstaande.

Groeten,

Leo van der Wal
je gids voor deze ochtend…

wandeling 004

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…