Wandeling 011

Kootwijk ligt centraal op de Veluwe… Een omgeving van bossen, heide, zandverstuivingen en rondom het dorp een paar weilanden en akkertjes…

Aan het begin en het einde van de dag ook een gebied waarin je ineens oog in oog kan staan met een groep zwijnen of een roedel herten…

De wandeling loopt van Kootwijk, onder de snelweg door, richting Nieuw Millingen. Dan via de Kootwijkse Vennen (mooi meertje als het niet te droog is geweest) naar Assel…

Hier staat een koffiekeet waar we pauzeren… en dan via Hoog Buurlo terug naar Kootwijk…

Ondanks het feit dat de wandeling vlak langs nederlands grootste zandverstuiving loopt blijven we vaste grond onder de voeten houden, geen zorgen dat deze wandeling over erg mulle en zanderige stukken loopt.

Je kunt er op zondag 8 mei ook voor kiezen om een deel van de wandeling te wandelen. De wandeling bestaat uit twee etappes. De eerste, ongeveer 11 km is van Kootwijk naar het parkeer terrein bij de koffie keet in Assel. De tweede etappe van ongeveer 8 km is van Assel naar Kootwijk, de plek waar we ook in de ochtend gestart zijn.

Wie de gehele route van 19 km wil meelopen verzameld zich om 10:00 uur op de parkeerplaats aan de Kootwijkerdijk (3775 HD) in Kootwijk (zie route).

Wil je enkel de eerste etappe van ongeveer 11 km lopen zet dan je auto bij het restaurant neer op de parkeerplaats tegenover de koffiekeet met de naam: “Halte Assel” te Hoog Soeren. Direct bij het punt waar de Alverschotenseweg overgaat in de Pomphulweg  (autoroute naar de parkeerplaats als je alleen de tweede etappe meeloopt). Ik haal daar om 9:45 uur de verzamelde wandelaars op en breng hen naar Kootwijk, waar we stipt 10:00 starten.

Wil je alleen de laatste etappe van bijna 8 km meelopen dan zet je ook je auto op de parkeerplaats tegenover de koffiekeet met de naam: “Halte Assel” te Hoog Soeren. Direct bij het punt waar de Alverschotenseweg overgaat in de Pomphulweg  (autoroute naar de parkeerplaats als je alleen de tweede etappe meeloopt).

Als je tussen 12:30 en 13:00 uur bij de koffiekeet bent kun je aansluiten als wij pauze houden. Je drinkt lekker een kopje koffie met appelgebak mee en als wij weer gaan lopen, loop je mee. Na afloop van de wandeling breng ik je terug van het eindpunt naar de plek waar je auto staat.

Gelet op de ervaring in het verleden verwacht ik dat als we ongeveer 45 minuten pauzeren weer tussen 14:30 en 15:30 terug te zijn op het vertrekpunt.

Wellicht ten overvloede, wachten en stilstaan is geen goede voorbereiding voor een actieve wandeling en we vertrekken dus stipt om 10 uur van de startplek in Kootwijk, zorg dat je tijdig van huis gaat en mocht je dan alsnog te laat zijn, bel me dan even op +31 (0)6 14 17 88 77!

Stuur even een berichtje dat je meeloopt met je gegevens en de vermelding of je alleen komt, of in gezelschap van een door jouw geïntroduceerde gast, naar info@mcclay.nl. Aanmelden via Facebook kan ook.

Ik zie er naar uit om samen te wandelen, koffie met appeltaart te eten en onze verhalen te delen…

Hopelijk tot zondag 8 mei as..

Leo van der Wal

je gids voor deze ochtend…

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…