Wandeling 019

Een mooie tocht op de zuidelijke Veluwe. We wandelen rondom de “Kathedraal” Radio Kootwijk.

Radio Kootwijk is een voormalig zenderpark dat in de eerste helft van de 20ste eeuw een belangrijke communicatieverbinding vormde tussen Nederland en zijn toenmalige koloniën, met name Nederlands-Indië. Het werd gebouwd vanaf 1918 en ligt op een plek waar de ontvangst voor de langeafstand optimaal was… veelal zonder storing!

Dat is nog steeds een aspect van dit gebied, het is verlaten en rustig… de grootste zand verstuiving van Nederland, prachtige ruige heide en bossen zoals we die van de Veluwe kennen.

We lopen eerst 10,5 km naar het nabij gelegen dorpje Kootwijk waar we in Cafe Restaurant De Brinkhof een kopje koffie met appelgebak gebruiken… Na deze pauze wandelen we de tweede etappe van 7,5 km en maken de cirkel met de klok mee rond…

De route kan op zondag de 13de in zijn geheel gelopen worden, maar je kunt er ook voor kiezen een van de twee losse etappes te lopen.

Wie de gehele route van 18 km wil meelopen verzameld zich om 10:00 uur op de parkeerplaats (rechts vlak voor de slagboom) aan de Radioweg bij Radio Kootwijk (autoroute naar parkeerplaats als je de hele wandeling meeloopt).

Wil je enkel de eerste etappe van ongeveer 11 km lopen zet dan je auto bij het restaurant neer op Heetweg 2 in Kootwijk (autoroute naar de parkeerplaats als je alleen de eerste etappe meeloopt). Ik haal daar om 9:45 uur de verzamelde wandelaars op en breng hen naar het punt, waar we stipt 10:00 starten.

Wil je alleen de laatste etappe van bijna 8 km meelopen dan zet je ook je auto bij het restaurant neer op Heetweg 2 in Kootwijk (autoroute naar de parkeerplaats als je alleen de tweede etappe meeloopt). Als je tussen 12:30 en 13:00 uur bent kun je aansluiten als wij pauze houden. Je drinkt lekker een kopje koffie met appelgebak mee en als wij weer gaan lopen, loop je mee. Na afloop van de wandeling breng ik je terug van het eindpunt naar waar je auto staat.

Gelet op de ervaring in het verleden verwacht ik dat als we ongeveer 45 minuten pauzeren weer tussen 14:30 en 15:30 terug te zijn op het vertrekpunt.

Stuur even een berichtje dat je meeloopt met je gegevens en de vermelding of je alleen komt, of in gezelschap van een door jouw geïntroduceerde gast, naar info@mcclay.nl. Aanmelden via Facebook kan ook.

Ik zie er naar uit om samen te wandelen, koffie met appeltaart te eten en onze verhalen te delen…

Hopelijk tot zondag 13 maart as..

Leo van der Wal

je gids voor deze ochtend…

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…