Wandeling 022

Het is zomer en dagen zijn lang, warm en droog. In het bos is het koeler en als de wind waait lekker aangenaam. Anderzijds zie je in het bos goed wat de aanhoudende droogte heeft aangericht, op hogere en drogere stukken van de Veluwe lijkt het wel herfst terwijl we tijdens deze wandeling ook langs lager gelegen stukken bos komen met vennetjes, daar is het veelal nog mooi groen…

We starten vanaf de parkeerplaats op de Eperweg in Nunspeet vlak bij afslag 15 van de A28. We lopen parallel aan de ‘Pas Opweg’ richting Vierhouten. De ‘Pas Opweg’ heeft een geschiedenis want tijdens de tweede wereldoorlog lag hier een onderduikersschuilplaats in het bos verborgen, die helaas door de bezetter ontdekt is.

Naast deze geschiedenis kan van het eerste deel van de wandeling gezegd worden dat het door een prachtig stuk bos en heide gaat met veel wild. Tijdens het proeflopen stond ik oog in oog met een edelhert en een veel kleiner ree.

Zoals we dat altijd doen, drinken we hier een koffie, thee of limonade en eten we een stuk taart… Ditmaal is de pauze in Vierhouten bij Tante Sjaan. Het adres is Gortelseweg 1 te Vierhouten. Na een drie kwartier gaan we  weer op pad.

We lopen aan de andere kant het dorpje uit en het bos weer in. We passeren een aantal poelen en vennen, de eerste is de Ossenkolk, het laat zich raden wat de functie vroeger was.

Er zijn op de eerste kilometer van de tweede etappe veel privé landgoederen en de route ligt dit stuk ingeklemd op en naast een fietspad dat tussen de hekken ligt. Gelukkig maar een klein stukje daarna gaar we rechts het bos is, en treffen daar nog twee vennen.

Vervolgens lopen we kronkelend door het oude bos terug naar de auto’s.

Zoals gebruikelijk kan de route op drie manieren cq afstanden gewandeld worden. Te weten:

  • 10:00 uur : De gehele route van ongeveer 17,5 km, je parkeert je auto op de parkeerplaats aan de Eperweg,  (zie route) te Harskamp.
  • 09:45 uur : Het eerste deel van de route ongeveer 10 km, “hiervoor parkeer je je auto langs de Nunspeterweg in de directe omgeving van het restaurant van Tante Sjaan aan de Gortelseweg 1 te Vierhuizen, waar we pauzeren op het terras  (zie route).  Ik sta hier te wachten en breng je met mijn auto naar de opstap plek.
  • Rond 12:30 uur : Het tweede deel van de route ongeveer 7,5 km, hiervoor parkeer je, net als in optie 2, in de omgeving van het restaurant van Tante Sjaan  (zie route). We ontmoeten elkaar tijdens de pauze op het terras. Vanaf hier loop je mee naar het begin, en na afloop breng ik je terug bij je auto.

Ergens rond 15:00 uur zijn we rond gelopen en bestaat, voor wie dat wil, de mogelijkheid nog even ergens af te spreken, na te praten en samen een drankje te drinken.

Zoals gebruikelijk is het meelopen gratis en de kosten gemaakt tijdens de verpozing zijn voor eigen rekening. Je mag gerust een introducee meenemen. Delen via Facebook, LinkedIn, etc. wordt zeer op prijs gesteld (zie onderstaande buttons).

Ik zie er naar uit om samen te wandelen, koffie met appeltaart te eten en onze verhalen te delen…

Laat je deelname weten via info@mcclay.nl. Hopelijk tot zondag 12 augustus.

Groeten,

 

Leo van der Wal
je gids voor deze ochtend…

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…