Wandeling 029

Een wandeling vlak onder de rook van Utrecht waar de Utrechtse heuvelrug eindigt en het weidelandschap rondom de drukke Utrechtse stad begint. We lopen in en om De Bilt en Bilthoven, vlak langs Bosch en Duin en Groenekan.

De route start stipt 10.00 uur in het centrum van Bilthoven waarna we via Heidepark, richting de oude Ridderoordsebossen  lopen. Langs brede, nu al deels in herfst kleur staande, beukenlanen in de Leijen… De weilanden tussen Groenekan en Utrecht.. Soms via een klein stukje bebouwde kom. We passeren het Van Boetselaarpark, met de fontein in de vijver. Om vervolgens het eerste deel van de wandeling af te sluiten (11 km) en te pauzeren bij restaurant de Biltse Hoek.

Ergens tussen 13:00 uur en 13:30 uur gaan we weer op pad, we hebben het mooiste en gevarieerdste stuk bos dan nog te goed… Nog 7 km door wat eens is aangelegd als tuinen van oa. landgoed Beerschoten. Brede lanen, watertjes, akkertjes en weilandjes… We passeren één van de overgebleven zandverstuivingen, lopen over de oude treindijk welke Zeist, via Bilthoven met Utrecht per spoor verbond…

Dit is het gebied waar ik ben opgegroeid vanaf mijn zesde en waar ik grotendeels gewoond heb tot mijn eenentwintigste. Hier zat ik op school, scouting, speelde met mijn vrienden in de eindeloze bossen en heb ik ook jaren gewerkt bij de Biltse Hoek… Ik ken dit gebied op mijn duimpje en wie het leuk vindt vertel ik tijdens het lopen een aantal wetenswaardigheden en verhalen.

We starten stipt om 10.00 uur op de Bosuillaan in Bilthoven ter Hoogte van 46 – 48. Bij de Houderingeflats zijn parkeerplaatsen en ook langs de weg kun je de auto kwijt.

Wie de hele route meeloopt en met de trein wil komen die kan dat melden via email of sms aan mij, we passeren rond 10:10 uur station Bilthoven, als je in de tunnel onder het spoor wacht pikken we je op.

Zoals gebruikelijk kun je kiezen uit de volgende opties qua te lopen etappes:

  • Centrum Bilthoven naar Biltse Hoek in De Bilt = 11 km
  • Biltse Hoek in De Bilt naar Centrum Bilthoven = 7 km
  • De gehele wandeling van ongeveer 18 km

Als je enkel het eerste stuk meeloopt van 11 km kun je de auto parkeren bij de Biltse Hoek op de Holle bilt 1 (zie route). Ik pik je dan om 9:45 uur op en neem je mee naar het startpunt.

Loop je alleen het laatste stuk mee van 7 km, dan parkeer je ook hier je auto. Ik verwacht dat we hier omstreeks 12:30 uur arriveren voor de koffiepauze die tot waarschijnlijk rond 13:00 duurt. Sluit je op tijd aan, drink gezellig koffie mee en loop van daaraf mee, na afloop breng ik je naar je auto terug.

Loop je de hele route mee dan ontmoeten we elkaar bij voor de Houderingeflat, aan de Bosuillaan te Bilthoven (zie route).

Ik heb afgelopen weekeinde de route helemaal gelopen en gecontroleerd. De meeste paden waren droog en goed begaanbaar maar ik raad iedereen toch aan om goede wandelschoenen te dragen.

Zoals gebruikelijk is de wandeling een inspanning van mij waar niets tegenover hoeft te staan, anders dan dat iedereen het naar zijn zin heeft, de consumpties in de pauze zijn wel voor eigen rekening.

Ik zie er naar uit om samen te wandelen, koffie met taart te eten en onze verhalen te delen…

Tot aanstaande zondag 8 oktober as..

Groeten,

Leo van der Wal
je gids voor deze ochtend…

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…