Aanpak van McClay

Mijn specialisme ligt in het bevorderen van persoonlijke groei voor gezamenlijk succes. Ik geloof dat persoonlijk geluk en zakelijk succes weliswaar verschillend zijn, maar uitstekend hand in hand kunnen gaan.

Mijn visie rust op drie essentiële pijlers:

 1. Zelfkennis en Proactiviteit:
  • Ontdek jezelf en herken wat je nodig hebt.
  • Wees proactief en bepaal bewust je koers en grenzen.
 2. Wederzijdse Afhankelijkheid en Samenwerking:
  • Denk in termen van wederzijdse afhankelijkheid en voordelen.
  • Neem initiatief en verantwoordelijkheid in samenwerking met anderen.
 3. Begrip voor Systemische Verbanden en Principiële Intenties:
  • Begrijp en leef in het grotere verband.
  • Wees principieel in je intentie om de wereld beter over te dragen aan de komende generaties.

In mijn coaching en begeleiding draait het om het vinden van harmonie tussen ‘assertiviteit’ en ‘coöperatie’ vanuit een oprechte en volwassen levenshouding. Anders gezegd: “autonomie door verbinding en gewetensvol handelen…”

De rode draad in het werk is de wisselwerking tussen doelstellingen en strategieën die bewust worden gekozen, en de (on)bewuste invloed van principes, overtuigingen en loyaliteiten op de uitvoering van taken en het behalen van gestelde doelen. Het erkennen dat we in diverse contexten en rollen verschillend handelen, denken en onszelf motiveren. Daarom vindt ik werken op identiteitsniveau essentieel voor duurzame ontwikkeling.

Mijn expertisegebied omvat leiderschapsvraagstukken, variërend van bestuurlijk en ondernemend tot visionair en persoonlijk leiderschap. De werkzaamheden omvatten advisering van opdrachtgevers, coaching van individuele cliënten en het begeleiden van teams.

De focus van het werk ligt op het bereiken van synergie en het bevorderen van een ondernemende en proactieve houding. Dit realiseren we door individueel commitment aan (groeps)doelstellingen, helder taakbesef en onderling vertrouwen.

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…