Familieopstellingen

Nadat Leo van der Wal in 2005 startte met het begeleiden van organisatieopstellingen vanuit werk- en loopbaan gerelateerde vraagstukken zijn Leo en Marlies van der Jagt in januari 2012 gestart met familie- en organisatieopstellingen, waarin de focus nu ligt op hoe dynamiek thuis in je gezin van herkomst invloed heeft op het huidige handelen. Hoe het geleerde in het verleden je in het heden positief en/of negatief beïnvloed. Opstelling die inzicht geven in en ook een aanzet kunnen geven aan verandering tot…

Wat is een familieopstelling?

Bij een familieopstelling wordt gewerkt met de vraag van een vraagsteller. Voor de familieleden die een rol (kunnen) spelen bij de vraag van de vraagsteller worden andere deelnemers uitgekozen als representant. Deze representanten krijgen van de vraagsteller een plek in de ruimte, daarbij begeleid door Leo. Een representant staat dan in de ruimte als vader, moeder, broer, zus, kind, opa, oma etc. van de vraagsteller. De opgestelde representanten worden uitgevraagd over hun gevoelens en attitudes ten opzichte van elkaar en de situatie. Zo komt er (nieuwe) informatie die inzicht geeft in dat waar de vraagsteller in zijn huidige leven tegenaan loopt. Onder begeleiding van de begeleider wordt er gezocht naar hoe en welke beweging er mogelijk is in het systeem en hoe dit wordt ervaren. Dit helpt de vraagsteller om een stap te maken.

Een familieopstelling meemaken

Een familieopstelling is bijzonder om mee te maken. Het is een indrukwekkende ervaring.

We werken met een groep van 12 tot 24 deelnemers. Als deelnemer ben je representant of ben je toeschouwer en een paar deelnemers kunnen een persoonlijke werkvraag inbrengen en zijn dan tijdens dat deel van de avond cliënt.

Agenda:

We werken op deze avonden met een vast programma.

  •  18.00 uur Ontvangst
  • 18.30 uur Start van het programma
  • Welkom en inleiding
  • 18.45 uur Ronde 1 : Opstellen van vragen van deelnemers
  • 20.00 uur Pauze
  • 20.15 uur Ronde 2 : Opstellen van vragen van deelnemers
  • 21.30 uur afronding en einde

Inbrengen van een vraag:Tijdens de avond inventariseren we wie er een vraag heeft en met deze en eerder via de mail ontvangen vragen werken we. Gemiddeld neemt het opstellen van een vraag ongeveer drie kwartier in beslag.

Er is dus ruimte voor 4 á 5 opstellingen. Als je vooraf over een vraag wilt overleggen,of als je wilt dat Leo zich op je vraag voorbereidt: stuur dan je vraag per email, vergezeld van een beknopte beschrijving van de situatie en een genealogie (familieboom) naar leo.van.der.wal@mcclay.nl

Data:

  • 11 juni 2015
  • 24 september 2015
  • 26 november 2015

Kosten:

Met betrekking tot de kosten het volgende: de kosten bedragen 35 euro incl. BTW. Als je voor de eerste keer deelneemt is het gratis.

We maken qua kosten geen verschil of je een vraag inbrengt, beschikbaar bent als representant of enkel komt om een eerste ervaring op te doen en het wellicht blijft bij aanwezig zijn als toeschouwer.

Introducés:

Het staat je vrij een gast mee te nemen. Als het voor deze gast de eerste keer is, geldt dat het gratis is voor hem of haar. Mocht je gast meer informatie over opstellingen willen, dan mag hij/zij gerust contact opnemen met Leo.

Datum:

De datum van de eerstvolgende avond is nog onbekend, laat ons via een e-mail weten dat je interesse hebt en we sturen u een uitnodiging op het moment dat we een nieuwe datum plannen.

Locatie:

Re-activate

Seinstraat 16

1223 DA Hilversum

Voor de route zie: www.re-activate.nl

 

Aanmelden: Je kunt je aanmelden via info@mcclay.nl

meer weten, bijvoorbeeld over de andere vormen van systemischwerk en opstellingen? lees de introductie organisatieopstellingen.

Wil je op de hoogte worden gehouden van de opstellingenavonden zodat je dan kunt besluiten mee te doen of niet?

Schrijf je in op up dates via de nieuwsbrief…

 

Wij kijken uit naar de eerst volgende avond en we hebben er zin in…

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…