Psychologie en Spiritualiteit

Psychologie en Spiritualiteit
In een gesprek over dogmatiek maakte een deelnemer de volgende opmerking: “De grote verdienste van Jung is dat hij Psychologie en Spiritualiteit met elkaar verbindt.” En Gregory Bateson onderscheidt 6 niveaus voor de behoefte aan verandering met als meest dominante factor: Zingeving en Spiritualiteit. In alles wat we doen integreren we om deze reden het werken met zingeving, vanuit een eclectische werkwijze die integraal psychologie en spiritualiteit poogt te verbinden met het pragmatische karakter van de vraagstukken waar we aan werken. We zoeken, dogma’s vermijdend, een vorm die onze cliënten past en de benodigde structuur geeft om aan spirituele ontwikkeling en zingeving te werken.

We zijn geïnspireerd door de klassieke bronnen als de filosofie en theologie, mythes en sjamanisme maar ook door meer recente bronnen als Carl Gustav Jung en onder andere Ken Wilber.

Al onze professionele begeleiders en een aantal coaches hebben een therapeutische achtergrond en zijn geaccrediteerd en aangesloten bij een beroepsvereniging. In de profielen van de coaches vermelden we de accreditaties.

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…