Wandeling 038

Een zondagswandeling door het kroondomein Het Loo stond al jaren op mijn verlanglijstje. Echter was dit door alle hekken en obstakels in die omgeving nog steeds niet gelukt, ten miste tot nu toe…

Ik heb nu na onderzoek en proeflopen een route gevonden die meer dan voldoet aan mijn eisen. Sterker nog, het is waarschijnlijk mijn mooiste route aan de noordwest kant van de Veluwe. En ik begreep, van een insider, dat we in ieder geval de mooiste stukken van het kroondomein aan doen.

Ruige bossen met enig hoogte verschil waardoor een voor Nederland bijzondere kijk op de natuur ontstaat, op plekken wijkt het bos voor heidevelden en er zijn ook enkele natuurlijke waterpartijen.

En grote kans om wild te spotten als je er vroeg bij bent en niet teveel lawaai maakt, zo kwam ik tijdens het proeflopen (midden op de dag) twee grote zwijnen tegen.

We verzamelen daar en vertrekken zoals gebruikelijk de wandeling om stipt 10:00 uur op de parkeerplaats “kroondomein Het Loo”, langs de Aardhuisweg te Uddel, de (google maps) coördinaten zijn  52.253311, 5.806075

We lopen dan eerst, voor een groot deel, over een 13 km lang uitgezette wandeling In het kroondomein richting Apeldoorn langs de heide, darna richting Vaassen en vervolgens richting Elspeet.

We pauzeren in Hotel Mennorode waar we wat drinken, wellicht appeltaart met slagroom, voor wie wil een lunchgerecht.

Tijdens de pauze kunnen wandelaars die niet de gehele wandeling meelopen af- en aanhaken. Kijk voor meer info over een deel van de route lopen bij etappes.

Na afloop van de pauze lopen we, meanderend door het bos, terug naar de auto’s.

Mijn vermoeden is dat we zo rond een uur of drie a half vier op de plek van vertrek aankomen.

De wandeling bestaat uit twee delen en je kunt de hele route van ongeveer 18,5 km meelopen, het eerste deel meelopen van de parkeerplaats aan het begin tot in Hotel Mennorode ongeveer 12 km of enkel de laatste etappe van Hotel Mennorode naar Parkeerplaats aan de Aardhuisweg te Uddel, de resterende 6 km…

Etappes: Wie enkel de eerste 12,5 km wil meelopen kan zijn/haar auto parkeren bij Hotel Mennorode, Apeldoornseweg 185 te Elspeet , ik pik je dan op om 9:45 uur en we rijden dan samen naar de start. Laat wel weten via leo.van.der.wal@mcclay.nl dat je dit deel meeloopt.

Wie enkel de tweede 8 km wil meelopen en sluit aan bij het begin van de pauze bij Hotel Mennorode, Apeldoornseweg 185 te Elspeet  ergens tussen 12:30 uur en 13:00 uur… loopt vervolgens mee naar De Parkeerplaats aan de Aardhuisweg te Uddel. Na afloop breng ik je weer bij je auto.

Zoals gebruikelijk is het meelopen gratis en de kosten gemaakt tijdens de verpozing zijn voor eigen rekening. Je mag gerust een introducee meenemen. Delen via Facebook, LinkedIn, etc. wordt zeer op prijs gesteld (zie onderstaande buttons).

Ik zie er naar uit om samen te wandelen, koffie met appeltaart te eten en onze verhalen te delen…

Laat je deelname weten via leo.van.der.wal@mcclay.nl. Hopelijk tot zondag 12 maart as.

Groeten,

 

Leo van der Wal
je gids voor deze ochtend…

McClay coaching – Zondagswandeling nr: 038

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…