Wandeling 011 vanaf Assel

Op Veluwe ligt een machtig natuurgebied met als middelpunt de grootste zandverstuiving van Nederland, te weten: het Kootwijkerzand. Een gebied wat veel verstokte wandelaar kennen en dat ook meer verborgen plekken kent.

Dit licht glooiende gebied, van bos, hei, zandverstuivingen,  gehuchtjes en akkertjes is de omgeving van de wandeling.

We ontmoeten elkaar op de parkeerplaats bij de Keet “Halte Assel” aan de spoorwegovergang in Assel (gem. Apeldoorn).  Vandaar lopen we zuidelijk, richting radio Kootwijk.

Op het moment dat we de “kathedraal”, te Radio Kootwijk, op afstand zien liggen gaan we oostelijk, richting het oorspronkelijke dorpje Kootwijk. Hierbij passeren we de ruige heide en een klein stukje van de zandverstuiving.

In Kootwijk pauzeren we een uurtje met koffie en appelgebak, of een pannenkoek, bij restaurant “De Brinkhof” tegenover de kerk.

Na de pauze lopen we zuidoostelijk het dorp uit, door het bos en langs de Kootwijkerduinen, over het spoor en onder de snelweg door… We kronkelen over kleine bospaadjes door het gebied het Gaitwickerzand dat overigens net als de egenoemde duinen eerder een heide gebied is dan een zandverstuiving…

Om dan vervolgens weer onder een snelweg door te gaan en het gebied van het Nieuw Millingse Zand en de Bremmert in te lopen…

Dit laatste stukje van de route, in westelijke richting, is een pareltje.

We lopen langs heide en een paar grote vennen. Twee jaar geleden liepen we hier ook en kwamen we op een pad een jonge adder tegen die lag op te warmen in de zon. Een prachtig stukje Nederland dat gauw over het hoofd gezien wordt in deze uithoek verscholen achter de A1. Ondanks de nabijheid van de A1 heb je zelden last van geluidsoverlast als je hier wandelt…

Zoals gebruikelijk kan de route op drie manieren cq afstanden gewandeld worden. Te weten:

  • 10:00 uur : De gehele route van ongeveer 19 km, opstap plek en parkeren is bij “de Halte” in Assel.
  • 09:45 uur : Het eerste deel van de route ongeveer 11 km, “hiervoor parkeer je je auto in Kootwijk langs de Heetweg, de Kooterdijk of de Brink, waar je een plek vindt. Ik sta voor de kerk te wachten en breng je met mijn auto naar de opstap plek in Assel.
  • Rond 12:30 uur : Het tweede deel van de route ongeveer 8 km, hiervoor parkeer je, net als in optie 2, je auto in Kootwijk langs de Heetweg, de Kooterdijk of de Brink, waar je een plek vindt. We ontmoeten elkaar tijdens de pauze in restaurant De Brink. Vanaf hier loop je mee, na afloop breng ik je van Assel terug bij je auto.

Ergens rond 15:00 uur zijn we rond gelopen en bestaat, voor wie dat wil, de mogelijkheid nog even bij de keet na te praten  en samen een drankje te drinken.

Zoals gebruikelijk is het meelopen gratis en de kosten gemaakt tijdens de verpozing zijn voor eigen rekening. Je mag gerust een introducee meenemen. Delen via Facebook, LinkedIn, etc. wordt zeer op prijs gesteld (zie onderstaande buttons).

Ik zie er naar uit om samen te wandelen, koffie met appeltaart te eten en onze verhalen te delen…

Laat je deelname weten via info@mcclay.nl. Hopelijk tot zondag 13 mei,

Groeten,

 

Leo van der Wal
je gids voor deze ochtend…

wandeling 011

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…