14 januari

Beste wandelaar,

Aanstaande zondag is er weer een wandeling georganiseerd die je mee kunt lopen als je daar zin in hebt.

10 jaar geleden in 2013 startte ik hier de eerste zondagswandeling, toen met een groep van ongeveer 24 wandelaars. Het is een traditie geworden om te lopen…

Deze eerste van een lange reeks is een wandeling van ongeveer 19,5 km door de bossen tussen Doorn, Leersum en Maarsbergen. Het eerste stuk lopen richting richting het Leersumseveld, rondom de plas die daar tussen het bos en de heide ligt. Daarna onder de weg door naar Chateau Helena Heuvel waar we koffie drinken. Vervolgens langs de Doornse hoogte- en dieptepunten… Een mooie wandeling die we ook al in andere seizoenen liepen.

Je kunt er voor kiezen een deel van de wandeling te lopen, de ochtend ongeveer 11,5 km en de middag het resterende deel van 8,5 km.

De groep is veelal tussen de 8 en 16 deelnemers met soms een uitschieter… Veel gehoorde reacties van de wandelaars is dat de wandeling door mooie natuur loopt en voor ongetrainde wandelaars op goed loopbaar tempo is. Daarnaast dat het gezelschap en de gesprekjes met de andere wandelaars als zeer plezierig ervaren wordt.

We starten om 10 uur precies, vanaf de Veldschuur van Staatsbosbeheer, Maarsbergseweg 18a te Leersum (zie route).

Je kunt ook een deel van de route meelopen.

  • De ochtendetappe van ongeveer 2/3 van de totaal afstand. Ik pik je dan op om 9:45 uur, op de parkeerplaats van Chateau St. Helena Heuvel, Sint Helenalaan 2, Doorn (zie route)
  • De middagetappe van ongeveer 1/3 van de totaal afstand. We treffen elkaar tijdens de pauze uur tussen 12:30 en 13:00 uur in Chateau St. Helena Heuvel, Sint Helenalaan 2, Doorn (zie route). Ik breng je na afloop van de laatste etappe terug naar je auto.

Informatie over deze route en alle andere routes vind je op de website van McClay. Dit is wandeling nummer 1:  Omgeving Maarsbergen / Doorn of op Viewranger en daar kun je ook de GPS-coördinaten downloaden.

Van zelfsprekend is het gratis, enkel de versnapering tijdens de pauze is voor eigen rekening.

Het staat je vrij één of meerdere introducees mee te nemen, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Ik stel het op prijs als je je aanmeldt als je ’s ochtends om 9:45 opgepikt wil worden wanneer je enkel de ochtendetappe meeloopt en hetzelfde geldt als je ’s middags tijdens de pauze aanhaakt.

Laat mij maar even weten of je meeloopt en of je opgehaald wil worden bij de parkeergelegenheid van Chateau St. Helenaheuvel, via leo.van.der.wal@mcclay.nl.

Ik hoop je zondag as., samen met anderen, weer te ontmoeten en ben benieuwd naar je verhalen en ervaringen…

Met vriendelijke groet.

 

Leo van der Wal

Je gids voor deze wandeling…

 

 

NB. met betrekking tot het weer, meestal hebben we droog en zonnig weer en in de gevallen dat er regen voorspeld wordt blijkt dit vaak reuze mee te vallen… Hoe dat kan, gewoon een beetje geluk gehad tot op heden. In het geval van echt slecht weer, code Rood en Oranje… Dan gaat de wandeling niet door het is dan te gevaarlijk in het bos vanwege harde wind en het risico van vallend hout. Je kunt dat checken op KNMI-Waarschuwingen.

Code Geel en Groen, weer of geen weer dan loop ik, want zoals ze wel zeggen: slecht weer bestaat niet enkel slechte voorbereiding.

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…