Focus en aanpak
De focus van deze systemische workshops is gericht op het onderzoeken op de laag van de eigen identiteit, dit zowel in prive- als onze professionele relaties.

We werken met ’n vraag van de vragensteller die in de opstelling wordt onderzocht. We zoeken daarin naar welke verstrikkingen spelen, wat mogelijk de herkomst is en welke herstellende bewegingen de cliënt en het systeem helpen. We zijn de vragensteller dienstbaar in haar/zijn proces waarbij de (zelf-) ontmoeting op identiteitsniveau de kern van het werk vormt.
Elke middag maken we tijd en ruimte voor twee verdiepende opstellingen. Wil je een vraag inbrengen dan mag dat ook vooraf. Je hebt zo de zekerheid dat, als je bij de eerste twee behoort, je vraag aan de beurt komt. Mocht jij je aanmelden met een vraag dan neem ik contact met je op om kort met je af te stemmen wat je vraag is en wat je verwachtingen zijn. Mocht je de derde of latere vragensteller zijn, ook dan bel ik je ook om af te stemmen wat te doen.
De ervaring leert dat er soms minder aangemelde vragen zijn of dat een opstelling minder tijd neemt, in dat geval is er ruimte is om met spontane vragen uit de groep te werken.
Intimiteit
Ik begeleid ook grote groepen, en in deze workschop werken we juist met een wat kleinere groep binnen de “intimiteit” die nodig is om ons veilig te voelen zodat we ons open kunnen stellen om zo dienstbaar te zijn aan ons eigen en elkaars proces.
Hiervoor hanteer ik een aantal basis principes die gaan over insluiten, grenzen respecteren en vertrouwelijkheid zoals van elke begeleider en elke representant/deelnemer aan een opstelling verwacht mag worden.
Daarnaast kies ik er nu voor om de geplande opstellingen (in alle opzichten) klein te houden, qua groep ergens tussen de acht en twaalf deelnemers, waardoor er nog meer onderlinge verbondenheid mag ontstaan. Mijn ervaring is dat dit leidt tot een subtieler resoneren van het veld. Maar dat zich zo ook een meer veilige omgeving vormt om gevoelige en kwetsbare vragen in te brengen en uit te werken
Vragen inbrengen
De vragensteller kan iedere persoonlijke vraag die een antwoord behoeft, inbrengen. De vraag kan gerelateerd zijn aan een gedachte, gevoel of gedrag dat steeds een onbevredigende uitkomst geeft. Het mag gaan over relaties die je wilt veranderen met bijvoorbeeld je partner, je kinderen, familie, vrienden en collega’s. Of over een dominant beeld dat je hebt bij mensen of situaties, zoals: “daar heb je weer zo’n mens die…” of: “daar gaan we weer, ik ken de uitkomst al van wat gaat gebeuren”.
Met name vragen waarvan je hebt ervaren dat ze al vaker aandacht kregen bij een coach of therapeut, maar die je toch steeds opnieuw confronteren met dat het niet veranderd is, die vragen blijken zeer impactvol aangegaan te worden in een opstelling die door mij begeleid wordt.
Praktische Informatie
- De workshops duren 3,5 uur en zijn of in de middag of in de avond
- Via de datumprikker wordt steeds een datum geprikt je kunt je voorkeuren opgeven via deze link: Datumprikker
- De locatie word per sessie bepaald en is meestal in de omgeving van Hilversum of Utrecht
Bijdrage:
-
-
- €35 voor deelnemers/representanten
- €60 extra als je vooraf een vraag inbrengt
-
(beide incl. btw)
Inschrijven
Om je aan te melden stuur je een mail naar leo.van.der.wal@mcclay.nl. Vermeld in de mail je naam, telefoonnummer en of je een vraag wilt inbrengen, of dat je als je representant wilt deelnemen. In het geval van een vraag neem ik nog even telefonisch contact met je op voor een korte intake.
Wil je een factuur op bedrijfsnaam ontvangen, stuur me dan in de aanmeldingsmail ook alle relevante factuurgegevens. Als je geen factuur hoeft stuur ik je een Tikkie…
Voor meer informatie kun je een mail sturen naar leo.van.der.wal@mcclay.nl of me bellen op nummer +31(0)614178877
Graag ontmoet ik je op één of meerdere middagen.
reactie deelnemer:
“Voor een snelle denker als Leo vind ik het knap dat hij kan wachten op degene wiens vraag wordt opgesteld. Het moeilijkste aan dit werk is om niet sneller te gaan dan de vraagstel(l/st)er kan behappen; maar ook niet langzamer. Je hebt daar geduld voor nodig, uitstel van oordeel, en er volledig zijn met je aandacht bij datgene wat er is.
Leo is daartoe in staat, hij heeft het laten zien.”
Ronald Wopereis