Zondagwandeling 005

We lopen langs de stuwwal in de kromming van de Rijn tussen Arnhem en Rhenen. Om precies te zijn, in en rond een dwarsdal dat ingeklemd ligt tussen Wageningen en Renkum. Een dwarsdal dat ook een beekdal is en dat maakt deze wandeling tot een verrassende tocht die loopt over heuveltoppen en ook door het dal langs de beek…

We starten op het parkeerplaatsje aan de kruising Bennekomseweg (N782) en de Nieuwe Keijenbergseweg, en lopen dan in zuidelijke richting en volgen de beek een stuk, waarna we een bocht maken, en langs de andere kant van de beek teruglopen richting de auto.

Dan volgen we de beek nog een stukje en gaan dan richting Wageningen, en de Wageningse berg.

Op weg lopen we langs een heuse wijngaard en door het prachtige Belmonte Arboretum wat “mooie berg bomentuin” betekent.

We pauzeren in het restaurant van hotel de Wageningse berg.

Hier drinken we wat en voor wie dat wil een stuk taart of een lunch. Meestal houden we een pauze van ongeveer drie kwartier, daarna gaat wie de hele route wil lopen, weer op pad.

Van hieruit lopen we richting Renkum, hoog boven de Rijn en dus met een fantastisch uitzicht over het Rijndal. We draaien vervolgens naar links en lopen via de beek terug naar onze auto’s…

Je kunt zoals gebruikelijk de hele route of er een deel van lopen.

  • De gehele route van ongeveer 17 km: startpunt – om precies 10 uur – is op het parkeerplaatsje aan de kruising Bennekomseweg (N782) en de Nieuwe Keijenbergseweg (zie route)
  • Het eerste deel van ongeveer 11,5 km: van het startpunt tot aan Hotel de Wageningse berg. Als je deze optie kiest parkeer je de auto bij het hotel aan de Generaal Foulkersweg 96 te Wageningen (zie route). Ik ben hier om 9:45 uur om je op te halen en breng je dan naar het startpunt waar we om 10:00 uur met de rest van de groep beginnen te lopen.
  • Het laatste deel van ongeveer 5,5 km: van Hotel de Wageningse berg terug naar het start- en eindpunt. Als je deze optie kiest parkeer je de auto bij het hotel aan de Generaal Foulkersweg 96 te Wageningen (zie route). De groep is hier tussen 12:30 en 13:00 uur. We vertrekken lopend om ongeveer 13:30 uur en je kunt je dus tijdens de pauze aansluiten. Na afloop breng ik je naar je auto terug.

Rond 15:00 uur zijn we rond gelopen en is een ieder vrij zijn eigen weg weer te gaan. Wie tijdens de pauze is ingestapt breng ik terug naar zijn/haar auto.

Zoals gebruikelijk is het meelopen gratis en de kosten gemaakt tijdens de verpozing zijn voor eigen rekening. Je mag gerust een introducee meenemen. Delen via Facebook, LinkedIn, etc. wordt zeer op prijs gesteld (zie onderstaande buttons).

Ik zie er naar uit om samen te wandelen, koffie met appeltaart te eten en onze verhalen te delen…

Laat je deelname weten via leo.van.der.wal@mcclay.nl. Hopelijk tot zondag 14 april aanstaande.

Groeten,

 

Leo van der Wal

je gids voor deze ochtend…

Een mooie wandeling met, voor Nederland, veel hoogteverschil.

Zondagwandeling 005

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…