Wandeling 007

De laatste herfstweken in de natuur ten zuid-oosten van Epe. Een echte december wandeling dus, op de overgang van herfst naar winter, en van 2016 naar 2017. Een wandeling in een fantastisch natuurgebied met woud, heide, beekjes en vennen enerzijds en kleine weggetjes, akkertjes en gehuchtjes anderzijds. Zo’n wandeling waarin de koffiepauze weleens plaats maakt voor de warme chocolade met slagroom… en met appeltaart!

We wandelen in ruim drie uur een rondje dat op stipt 10:00 uur begint op de parkeerplaats aan de Vierhouterweg te Emst.  En met de koffiepauze, in Restaurant Schaveren te Schaveren (Emst), meegerekend ergens om 14:30 uur op het vertrekpunt weer eindigt. Tenminste als je de hele route meeloopt, want deze wandelroute van rond de 19 km kan gelopen worden in zijn geheel of door slechts één van de twee etappes te lopen. De eerste etappe is ongeveer 12 km en de tweede etappe dus rond de 7 km.

Wil je de hele route meelopen, zet dan je auto op de parkeerplaats aan de Vierhouterweg  te Emst vlak bij de kruising met de Langeweg. klik voor route info

Vanaf hier lopen we 12 km, via het gehucht Gortel, Landerijen en bos richting Epe. We lopen langs de randen van het kroondomein Het Loo. Langs grafheuvels en ’n galgenveld tot we in Schaveren aankomen waar we pauzeren met koffie of warme chocolademelk en appelgebak met slagroom.

Wie alleen het eerste deel wil meelopen (12 km) kan hier – bij Restaurant Schaveren– zijn auto parkeren.  klik voor route info

Ik sta tot 9.45 uur bij Restaurant Schaveren en je kunt dan met mij meerijden naar het beginpunt in Emst.

Het adres van Restaurant Schaveren is: Oranjelaan 72 – 74, 8166 JC Schaveren (Emst).

Wie enkel het tweede deel wil meelopen kan tijdens de pauze bij Restaurant Schaveren– ergens tussen 12:30 en 13:00 uur (tijdens de koffiepauze) aansluiten. Als je enkel de laatse 7 km meeloopt breng ik je na afloop terug naar je auto.

De wandeling is gratis, de consumpties zoals de kofie, thee, warme chocolademelk, gebak etc. tijdens de pauze zijn voor eigen rekening.

Ik heb afgelopen weekeinde de route gelopen en gecontroleerd en raad je aan om goede waterdichte wandelschoenen aan te trekken. De meeste paden zijn goed begaanbaar en er zijn ook een paar baggerstukjes.

Vragen: mail me gerust op leo.van.der.wal@mcclay.nl en als je wilt bellen 06 14 17 88 77…

Ik zie er naar uit om samen te wandelen, de warme chocolademelk met slagroom en appeltaart te eten en onze verhalen te delen…

Tot zondag de elfde december.

Groeten

Leo van der Wal

Je gids op deze tocht te voet…

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Coaching naar succes creëren en geluk beleven…